Szabadidő

Ezek most a leghallgatottabb rádióadók

Országosan a Kossuth és a Petőfi rádió a leghallgatottabb adó a felnőtt lakosság körében, de Budapesten a Sláger FM-re tekerik a legtöbben a rádiót.

Országos rádióhallgatottsági felmérést készített a Inspira Media Research, ebből kiderül, hogy márciusban a 18 év feletti lakosok körében országosan a Kossuth és a Petőfi rádió a leghallgatottabb, míg Budapesten a Sláger FM. Ez annak fényében nem meglepő, hogy csak a közmédia adói – Kossuth, Petőfi, Bartók, Dankó – rendelkeznek országos lefedettséggel – írja az Index.

A felmérés alapján 8,2 millió lakos körében a Kossuth napi 20,1 százalékos, a Petőfi 19,8 százalékos, a Music FM pedig 7,5 százalékos elérést mutatott, míg a Radio1 csoport 6,1 százalékot ért el. A Class FM megszűnése után a volt hallgatók kénytelenek voltak új adókat választani. A kutatás alapján úgy tűnik, hogy a hallgatók választása országosan a Kossuth és a Petőfi rádiókra esett, Budapesten a Sláger FM lett a nyertes, míg a megyeszékhelyeken a helyi rádióadókra kapcsoltak a legtöbben a volt Class FM hallgatói közül.

Budapesten 18,2 százalékos eléréssel a Sláger FM vezeti az a Inspira Media Research hallgatottsági listáját, mögötte szorosan a Kossuth 17,5 százalékkal, majd a Music FM következik 16,2 százalékos eléréssel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top