Szabadidő

Megvan hányadikként énekel Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztiválon

Alig másfél hónap, és Pápai Joci színpadra lép az Eurovíziós Dalfesztiválon. Már azt is tudni lehet, melyik elődöntőben és hányadikként énekel a Kijevben rendezett nagyszabású versenyen.

A 62. Eurovíziós Dalfesztivált 2017. május 9. és 13. között rendezik Kijevben. A mi versenyzőnk, Pápai Joci a második elődöntőben, május 11-én csütörtökön lép színpadra.

A keddi és a csütörtöki elődöntőkben elhangzó dalok sorrendjét a szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU), valamint a versenyt lebonyolító testület egyaránt jóváhagyta. Így mostantól azt is tudni lehet, Pápai Joci nyolcadikként énekelheti majd el az Origót. A május 9-ei első versenynapon 18 előadó mutathatja be dalát, míg csütörtökön Pápai Jocival együtt tizenkilencen énekelnek.

A második elődöntőben énekel az Eurovíziós Dalfesztiválon Pápai Joci

A csütörtöki elődöntőt a szerb énekesnő nyitja, őt az osztrák és az orosz versenyző követi. A macedón, a máltai, a román és a holland versenyzőt követően léphet majd színpadra Joci, akinek imázsfilmje is készül már. A magyar énekest a dán, az ír, a San Marinó-i, a horvát, a norvég, a svájci, a fehérorosz, a bolgár, a litván, az észt, végül az izraeli versenyző követi.

Egyelőre nem tudni, az oroszok kerekesszékes énekesnője utazhat-e Kijevbe, ugyanis a szervezők nem engedik fellépni. Julija Szamojlova egy krími vendégszereplése alkalmával megszegte azt az ukrán törvényt, amely csak ukrán területen és csak ukrán jóváhagyás birtokában engedélyezi a beutazást az elcsatolt Krím félszigetre.

A szombati nagy döntőbe juthat Pápai Joci

Az Eurovíziós Dalfesztivál mindkét elődöntőjéből tízen jutnak tovább a szombati nagy döntőbe, ahol a hat kiemelt ország, így Franciaország, Spanyolország, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és a házigazda, Ukrajna előadója csatlakozik a huszonhat fős mezőnybe.

A fogadóirodák jelenleg az olasz dalt tartják a végső győzelemre a leginkább esélyesnek, de Pápai Jocit is a döntőbe várják. Az NLCafé megtudta, a magyar énekes és a stáb május 1-jén utazik el Kijevbe.

Nyolcadikként énekel Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztiválon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top