Szabadidő

Hihetetlenül aranyos a Nyíregyházi Állatpark sülbébije

Hihetetlenül aranyos a Nyíregyházi Állatparkban született kis indiai sül. Nézzétek meg a fotókat a kéthetes sülbébiről.

Indiai sül született a Nyíregyházi Állatparkban. Így most már a kis fehér oroszlánokon, a kengurukon és a kismajmokon túl újabb nagyon aranyos jövevénnyel bővült az állatkert állománya. Az Ázsia távol-keleti részén és a Közel-Keleten élő sül legfeltűnőbb sajátossága a hátát és felső oldalát borító fekete-fehér tüskék sokasága. Amikor a sül veszélyben érzi magát, tüskéit felmereszti, és hangosan zörgeti. Amikor a gyakran 45 centiméter hosszúságú tüskék megszúrják az ellenfelet, leválnak a sül bőréréről, és bizony komoly sérüléseket okoznak a támadónak.

A Nyíregyházi Állatpark három sülje és az újonnan érkezett kölyök éjszakai életmódot folytat, nappal ugyanakkor mindig együtt fekve pihennek. A kis indiai sül 105 nap vemhesség után, szőrös-sörtés bundával jött világra. Tüskéi születésekor még nagyon puhák, néhány órával később viszont máris megkeményednek. Az újszülött sülbébi súlya kb. 30 dekagramm volt, már kéthetes, így szilárd takarmányt is majszolgathat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top