Szabadidő

Magyar gyerekkönyvet mutatnak be a bolognai nemzetközi könyvvásáron

A bolognai Nemzetközi Illusztrációs Kiállítás és Gyermekkönyvvásár a világ egyik legfontosabb szakmai fóruma, és ide jutott ki Elekes Dóra csodás mesekönyve, a DettikéRől és Más isteNEkről.

A Csimota Könyvkiadó örömmel jelentette be Facebook-oldalán, hogy Elekes Dóra mesekönyve, a DettikéRől és Más isteNEkről a nemzetközi közönség előtt Bolognában debütál. A Bolognai Gyermek- és Illusztrációs Könyvvásár egy nagyon fontos szakmai fórum, amelyet 1967 óta rendeznek, és ahol nemzetközi zsűri válogatja ki a legtehetségesebb munkákat. Minden évben van díszvendége a vásárnak, 2006-ban Magyarország volt, idén a katalán irodalom lesz. 

Elekes Dóra könyve egy abszurd és helyenként pimasz meseregény, ismertetője szerint főszereplője Balambér, aki egy kulcslyukban lakik.

A kulcslyukon túl az Univerzum van, ami Balambérnak eléggé felfoghatatlannak tűnik. Vannak az istenek, Dettike és a szülei, Anyuka és Apuka. Balambér furcsának találja az isteneket, sok dolgot nem ért. Dettikével azonban szokott beszélgetni, aki néha megmagyarázza neki a dolgokat” 

– idézzük a könyvből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top