Szabadidő

“Támogatjuk, de soha nem kritizáljuk egymást” – Jennifer Aniston férjével, Justin Theroux-val beszélgettünk

Az HBO sorozata, A hátrahagyottak Los Angeles-i rendezvényen találkoztam, Justin Theroux színésszel. Jennifer Aniston férje mesélt arról, hogy mennyire érezte kínosnak azt a jelenetet, amikor a péniszét egy DNS-gépbe kellett helyeznie, hogy hogyan telnek a munkás hétköznapok otthon Jenniferrel, mi van szerinte a halál után, és miért vált fekete báránnyá a családjában.

“Szia, minden rendben? Ebédeltél már?” – Justin Theroux ezzel a kérdéssel indított, amikor belépett az interjúszoba ajtaján, olyan lazán, mint aki a legjobb barátaival fut össze egy sörre egy kocsmában. Zakóját lehajította egy széktámlára, és könnyedén ledobta magát a mellettem lévő székre. A hangulat a beszélgetésünk végéig ilyen is maradt, Justin készségesen válaszolt minden kérdésre.

A sorozatról: Váratlanul és rejtélyes körülmények között több mint száz embernek veszik nyoma New York egyik külvárosában. Az emberek a rendőrfőnök Kevin Garcey (Justin Theroux) vezetésével megpróbálják újrakezdeni az életüket, természetesen úgy, hogy próbálnak magyarázatot keresni a történtekre. A hátrahagyottak utolsó évada április 17-én indul az HBO GO-n és az HBO-n.

Hogyan hatott rád A hátrahagyottak három évada?

Az egész sorozat rezonált bennem, a szövegkönyv hatása alatt voltam. Egyetemes kérdéseket tettem fel magamnak az élet értelméről, a halál utánról, amire persze lehetetlen válaszolni. De próbáltam átgondolni, hogy miért tartozom köszönettel, milyen veszteségek értek, hogyan kell továbblépnem. Damon és Tom (az írók – a szerk.) csodálatosan bátor történetet írtak, mert a legtöbb tévésorozat nem megy ilyen mélyre, kerüli a halál értelmezését.

Félsz a haláltól?

Nem, nem félek… azaz persze, amikor majd a randink lesz, akkor nyilván izgulni fogok, mint bármelyik randi előtt.

Van benned és az általad alakított Kevinben bármi közös?

Nem érzem, hogy túl sok mindenben hasonlítanék erre a figurára. Ez egy olyan drámai változásokat, gyötrelmeket átélő ember, amin nekem – úristen! –, remélem, soha nem kell átmennem.

“Támogatjuk, de soha nem kritizáljuk egymást

Volt már rá példa, hogy otthon Jennifer (Jennifer Aniston a színész felesége – a szerk.) azt mondta, hogy “Ne legyél már olyan, mint Kevin”?

Hát az vicces lenne (nevet), de nem! Jen még soha nem mondott ilyet. Nem viszem haza a munkát, nem viszem haza Kevin karakterét sem. Leteszem, amikor befejeztük a forgatást. Amikor véget ért ennek a sorozatzáró évad forgatása, akkor megkönnyebbülést éreztem. Szerintem katartikus lett a vége. De egyébként az is segített kilépnem a szerepből, hogy közben lett egy másik, vidám feladatom. A hangomat kölcsönöztem az egyik karakternek a szeptemberi LEGO-filmben.

Jenniferrel meg szoktátok nézni egymás munkáját?

Persze megnézzük, ha van rá időnk. Mondjuk olyan is történt már, hogy mondtam Jennek, hogy ezt vagy azt meg ne nézze, mert ebben nagyon gáz vagyok, vagy maga a produkció nagyon kínos. Legszívesebben azt mondtam volna, hogy ezt inkább senki ne nézze meg. De ez főleg az ember karrierjének az elején fordul elő, amikor minden munkát el kell vállalni. Egyébként nem vagyunk nagy tévések. Egy-két sorozat van, amibe belenézünk otthon.

Miket néztek?

Én mondjuk a legjobban a vígjátékokat szeretem. Ha leülünk a tévé elé, akkor a könnyed műfajt választjuk, sokkal inkább, mint a drámákat.

Szoktatok egymásnak szakmai tanácsokat adni?

Na, az lenne csak a baj! Szerintem az lenne a legkárosabb dolog, amit tehetnénk. Támogatjuk egymást mindenben, de a kritikát inkább meghagyjuk másoknak.

Nem lehet nem észrevenni, hogy a nyakadban ujjnyi vastag aranylánc van, a karodon aranyóra. Szereted ezeket az ékszereket?

Szeretem az ilyen New York-i streetstyle stílust. Mutatja, hogy honnan jövök.

A válasz közben megszólal Justin telefonja. Üzenet érkezik Jennifertől. Mindketten ránézünk az asztalon lévő telefon kijelzőjére. Azt nem engedte meg, hogy nyilvánosságra hozzam, hogyan van beírva a felesége a telefonjába, de annyit elárulok, hogy nem Nyuszika vagy Cica. Jennifer nevéből van alkotva a kontakt-név.

“Támogatjuk, de soha nem kritizáljuk egymást

Felszántotta a netet, amikor a Hátrahagyottak egyik jelenetében a férfiasságodat kell belehelyezned egy DNS-gépbe. Nem érezte furcsának ezt a szituációt?

De igen! Nagyon furcsának találtam! Nem viccelek: Damon (Damon Lindelof az egyik író – a szerk.) csak ki akart cseszni velem, csak szívatott. Miért kéne egy pénisz a DNS-teszthez…?

A családodban nem egy világhírű író van. Te is dolgoztál már ezen a területen. Ha választanod kellene, hogy mostantól íróként vagy színészként dolgozz, akkor melyiket választanád?

Hűha. A színészet egyszerűbb, mint az írás. Az írással az egész környezetet befolyásolod, te irányítod a karaktereket, egy teljesen új világot teremtesz, a színészi játék meg csak arról szól hogy részt veszel valaki ötletének a megvalósításában, életre hívásában, ami szintén nagyszerű feladat, persze. Hát, a lusta válasz az a színészet.

Érdekes, amit mondasz, mert nálunk Magyarországon a színészetet még mindig elég bohém szakmának tartják, az írást pedig komolyabbnak.

Ó, ez így igaz! Teljesen egyetértek. Mint ahogy a családomban is mindenki híres szerző, író, nem olyan kóklerek, mint én, ők minőségi dolgokat írnak. Ezért kicsit azt is gondolják rólam, hogy én vagyok a fekete bárány, aki lusta módon színésznek állt. De színészként is mindig lehet tanulni.

Aniston és Theroux a Hippi-túra forgatásán
Aniston és Theroux a Hippitúra forgatásán

Ebből a sorozatból mit tanultál?

Mindenkinek szembe kell nézni küzdelmekkel az élete során, betegséggel vagy a szerettei elvesztésével. Én abban erősödtem meg, hogy értékelem azokat a dolgokat, amik igazán fontosak az életemben.

Mik lennének azok?

Az, hogy egyre toleránsabb, elfogadóbb legyek másokkal szemben, és hogy a nap végén végül semmi más nem számít, csak a szeretet, az emberek, akik körülvesznek. A barátok, a család, a családalapítás… a feleségem, Jennifer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top