Szabadidő

30 ezren a Vivicittán

Vasárnap lesz a félmaraton, amin több mint 8 ezren indulnak. A futócsapat célja, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre.

Babakocsikkal, kismotorokkal, vagy a gyerekkel kézben futott sok család a Vivicittá Városvédő családi futáson a Városligetben, de volt olyan is, aki terhesen futott – számolt be a Tények.

A hétvégén közel 30 ezren versenyeznek az 32. Telekom Vivicittá városvédő futás különböző távjain. A jótékonysági futamon ismert emberek az autizmussal élők nehézségeire hívták fel a figyelmet. 

A legtöbben ezúttal is a vasárnapi félmaratonra neveztek, több mint nyolcezren vállalkoznak a 21 km teljesítésére. Újdonság, hogy a táv idén először párosban is teljesíthető. 

A rendezvényen megmozdul az egész ország: 995 településről neveztek, és 81 országból közel 2200 külföldi is megméreti magát. A legnagyobb létszámban a britek képviseltetik magukat, több mint kétszázan jelentkeztek – írja a Magyar Idők –, köztük az Egyesült Királyság budapesti nagykövete is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top