Szabadidő

Eurovíziós Dalfesztivál, 2017: Visszalépett Oroszország

Még az Eurovíziót sem fogják közvetíteni sem fogják Oroszországban. Így döntöttek az oroszok, amiért nem engedik be Ukrajnába az orosz kerekesszékes énekesnőt, Julia Szamojlovát, aki Oroszországot képviselte volna a Dalfesztiválon.

Visszalépett az idei, kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételtől Oroszország. Az oroszok azért döntöttek így, mivel Ukrajna tudomásukra adta, hogy a kerekesszékes énekesnő, Julia Szamojlova nem léphet be Ukrajnába, mivel 2015-ben fellépett az oroszok által elfoglalt Krímben.

Az ukránok ultimántumként adták, hogy vagy másik énekessel indulnak a versenyen, vagy részt sem vesznek. Oroszország úgy döntött, hogy nem indít más énekest, és inkább visszalép, sőt közvetíteni sem fogják az Eurovíziós Dalfesztivált.

Julia Szamojlova ezzel a dallal lépett volna fel az Eurovíziós Dalfesztiválon:

A 27 éves énekesnő gyermekkora óta kerekesszékhez kötött, 2013-ban bejutott az orosz X-Factor döntőjébe, 2014-ben pedig fellépett a szocsi paralimpiai játékok megnyitóján.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjét május 9-10-én, döntőjét pedig május 13-án tartják az ukrán fővárosban, ahol Magyarországot Pápai Joci képviseli majd.

A tavalyi verseny orosz résztvevője, Szergej Lazarev a harmadik helyen végzett.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top