Szabadidő

Nem adhatják ki Prince eddig ismeretlen dalait

Megtiltotta egy amerikai bíróság Prince eddig ismeretlen dalainak pénteki kiadását. Az új album az eredeti tervek szerint a zenész halálának első évfordulója alkalmából jelent volna meg a héten.

A TMZ.com zenei portál jogi dokumentumokra hivatkozva írta meg, hogy egy amerikai bíró a hagyaték kezelőjének indítványára hozott ideiglenes rendelkezést, amely szerint a Deliverance című kislemez a tervezettel ellentétben mégsem jelenhet meg pénteken.

A bíróság megállapította, hogy George Ian Boxill producer nem rendelkezik a dalok kiadásához szükséges jogokkal. A bíró egy titoktartási megállapodásra hivatkozott, amelyet a producer akkor írt alá, amikor több mint tíz éve együtt dolgozott a zenésszel.

A lemezt már több millió Prince-rajongó előre megrendelte, az előrendeléssel pedig automatikusan letölthetővé vált a lemez címadó dala. Az album a bírósági döntés óta már nem előjegyezhető, az érintett internetes oldal pedig eltűnt az iTunes ajánlatából, ahogyan az Amazonnál sem látható már a Deliverance.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top