Szabadidő

Ez szívás a Balatonra utazóknak

Arról olvasni már hetek óta, idén jóval drágább lesz a balatoni nyaralás. Most már azt is tudni lehet, hogy még mindig nincs vége a kedvezőtlen változásoknak.

Tizenhárom év után szűnik meg az a kedvezményes rendszer, amellyel a balatoni hajójáratokon és az ott közlekedő vonatokon egyetlen jeggyel, a Balaton Mixszel lehetett utazni. A hvg.hu a Veke Facebook oldaláról értesült, a viszonylag kezdetleges módon működött rendszer megszüntetésében a MÁV-Start és a Balatoni Hajózási Zrt. teljes mértékben egyetértett. A BH Zrt. a döntésről a Balatontipp.hu oldalt értesítette.

A tapasztalatok azt mutatták, a Balaton Mix nem volt túl elterjedt, ami leginkább azzal magyarázható, hogy az emberek egyszerűen nem tudtak erről a lehetőségről. Elsősorban a Budapestről a Balatonra vonattal utazóknak, majd ott hajóval és vonattal továbbkirándulóknak érte meg a jegyet megvásárolni, de az utasok a lehetőséggel a Balatonra lejutva, a hajóállomáson szembesültek.

A megszüntetés hátterében a vasúttársaság dolgozóinak panaszkodása állhat, ugyanis a jegypénztárosok sem tudták, hogyan kell a jegyet kiadniuk. Bizony arra is akadt példa, hogy a kelenföldi jegypénztár dolgozóinak fogalmuk sem volt arról, mi az a Balaton Mix, és hogyan kell azt az utasnak kiállítani. Nos, mostantól emiatt már nem kell idegeskedniük.

Megszűnik a kedvezményes vonat- és hajójegy a Balatonon
Megszűnik a kedvezményes vonat- és hajójegy a Balatonon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top