Szabadidő

Bepöccent az Eagles, mert egy szállodát Hotel Californiának hívnak

Az Eagles beperelt egy mexikói szállodát, mert az a zenekar leghíresebb számáról, a '76-os Hotel Californiáról nevezte el magát.

A zenészek azzal vádolják a szálloda tulajdonosait, hogy azt a látszatot keltik, mintha a Hotel California című slágerüket az ő szállodájuk ihlette volna. Felszólították őket, hogy változtassák meg a hotel nevét. 

Nem lesz azonban könnyű dolga az Eagles-nek, mivel a szálloda már a megnyitásától, az 1950-es évektől kezdve sokáig ezt a nevet viselte. Igaz, később változtattak, és csak 2001-ben vették elő a régi nevet, amikor új tulajdonosai lettek a szállónak. Az Eagles szerint éppen azért, hogy az ő hajdani slágerükből hasznot húzzanak. 

“A vendégek, akik ebben a hotelban szállnak meg és vásárolnak, visszatérvén az Egyesült Államokba, azzal büszkélkednek, hogy az Eagles révén híressé vált szállodában jártak” – olvasható az egyik Los Angeles-i bíróságon benyújtott keresetben. A zenekar ügyvédje csatolta a Hotel Californiában vendégeskedett néhány amerikai turista véleményét. 

A szálloda honlapja szerint persze, véletlen egybeesésről van szó, és hamisak azok az állítások, amelyek szerint valaha ez a szálloda az Eagles tagjainak tulajdonában állt, és a zenészek itt kaptak volna ihletet a dalhoz. 

Az nem világos egyelőre, hogy a zenészeknek miért éppen most jutott eszükbe perre menni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top