Szabadidő

Utolsó filmjét forgatja Alain Delon

Utolsó filmjét forgatja a színészóriás, Alain Delon. A 81 éves francia legenda partnere sem akárki, Juliette Binoche vállalta a szerepet.

Utolsó filmjére készül Alain Delon, amelyben Juliette Binoche-sal játszik együtt. A 81 éves filmsztár a hétvégén beszélt terveiről a Liege-ben megrendezett nemzetközi bűnügyi filmfesztiválon.

Delont (Rocco és fivérei, A szamuráj, Zsaru) életműdíjjal tüntették ki a Belgiumban rendezett eseményen. A színész ez alkalomból mesélte, ősszel kezdi forgatni pályafutása utolsó filmjét, amit Patrice Leconte rendez. “Ez lesz az utolsó filmem, mert olyan vagyok, mint egy bokszoló, aki nem akar túl sokáig harcolni, nem akarok túl sokáig filmezni.”

Alain Delon azt is elmondta, az új filmet kifejezetten neki írták, egy szerelem történetét mutatja be egy idős férfi és egy nála jóval fiatalabb nő között. “Eredetileg Sophie Marceau lett volna a partnerem, de ő már másfelé kötelezte el magát a forgatás idejére. Juliette-re azért esett a választás, mert csodálatos színésznő, akit nagyon szeretek – mesélte Delon.

Alain Delon nem készült filmszínésznek. Miután visszatért az indokínai háborúból, angyali arca és kiváló fizikuma alapján választották ki. “Úgy tűnik, akkoriban szép voltam, és voltaképpen a nők miatt kerültem a pályára. Mindent a filmtől kaptam”  idézte fel az azóta legendává érett művész.

A francia filmművészet kultikus alakja 1984-ben kapta meg a francia Oscart, a César-díjat A mi történetünk című Bertrand Blier-filmben nyújtott játékáért. Több nemzetközi elismerést is nyert alakításaiért, 1995-ben Arany Medve-életműdíjjal tüntették ki Berlinben, és 2012-ben Locarnóban is életműdíjjal ismerték el művészetét.

Utolsó filmjét forgatja Alain Delon
Utolsó filmjét forgatja Alain Delon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top