Szabadidő

Az őslakosok kultúrájáról készített kifestőt a hatéves kislány

A legtöbb hatéves kislány inkább a rajzfilmekért meg a fogócskáért rajong, de Vanae James-Bey azt szeretné, ha felhívatná a figyelmet az őslakos kultúrákra.

Kevés az olyan társadalmilag tudatos hatéves, mint Vanae James-Bey. A csöppnyi kislány anyukája, Veronica segítségével máris megírta első könyvét, na jó, kifestőjét, amely az őslakos kultúrákkal foglalkozik azzal a céllal, hogy az 5–13 éves gyerekek így ismerkedjenek az afrikai bennszülött feketék történetével.

Az őslakos kultúrákról készített kifestőt a hatéves kislány 

A magántanuló Vanae fejében állítólag akkor született meg az ötlet, mikor felfigyelt rá, hogy a hagyományos színezőkben nem talál saját magához hasonló karaktereket. Anyukájával közösen a kislányról mintázott Vanae hercegnőt állították a könyvbéli kalandok középpontjába, aki a világban utazgatva fedezi fel a fent említett csoportok kultúráját.

A The Indigenous Adventures of Princess Vanae című kifestő igazi családi projekt volt, még Vanae nagybátyja is besegített. A kifestő már megvásárolható, a család pedig nagyon reméli, hogy elérik céljukat, és sikerül megismertetniük a kicsiket az őslakosok színes szokásaival, történetével.

 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top