Szabadidő

Film készült a magyar származású filmmogulról

A világon elsőként fiatal magyar alkotók készítettek filmet a Paramount Filmstúdió alapítójáról, a magyar származású Adolph Zukorról. A 25 dollár című rövidfilm a 70. cannes-i filmfesztiválon debütál.
Először készült film az egyik legnagyobb filmvállalat, az idén 105 éves Paramount Pictures magyar származású alapítójáról, Adolph Zukorról. A 25 dollár produkciója előtt nem forgattak még a filmmogulról, alakja csak mellékszereplőként tűnt fel néhány, a régi Hollywoodról szóló amerikai filmben.
 
A 25 dollár a mókás álnevű Jimy J. Hollywood rendező, Csősz Boglárka színész-producer (Apám beájulna), Mayer Zoltán operatőr és Borbás Edina forgatókönyvíró munkája. A kisfilm májusban, a 70. cannes-i filmfesztiválon debütál a szakma előtt a Short Film Corner szekcióban. A következő hónapokban a film más nemzetközi fesztiválokon is látható lesz: Amerikában a Palm Springs-i filmes seregszemlén, Japánban a tokiói ShortShort fesztiválon és Kanadában a calgaryi filmfesztiválon is. A magyarországi premierre ősszel kerülhet sor.
 

A 25 dollár producerét, a filmben színészi szerepet is vállaló Csősz Boglárkát is idézi a filmről szóló sajtóközlemény: “Egy legendát ébresztettünk fel. A film annak a sikertörténetnek a szimbóluma, ahogyan egy árva fiú a kabátjába varrt teljes vagyonával, 25 dollárral Amerikába érkezve képes lépésről lépésre életre kelteni a korábban még elképzelhetetlennek tartott egész estés film intézményét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top