Szabadidő

Összedől a híd, mégsem lehet belőle műemlék

A Csongrád megyei Földeák boltíves kőhídja olyan rozoga, hogy félő, hamarosan összedől. A településnek nincs annyi pénze, hogy felújítsák, pedig olyan szép, hogy műemlék is lehetne.

Olyan rossz az állapota a Bacsó Béla utca végében található Szárazér-hídnak, hogy félő, bármikor összedőlhet. A polgármesteri hivatal egy ideje korlátozza a híd forgalmát, és a megoldáson is törik a fejüket.

A Szárazér-híd Csongrád megye első háromöles, boltíves hídja, mely annak ellenére a település látványossága, hogy nem áll műemlékvédelem alatt. A híd település felőli oldalának pillére sérült meg, annyira sok tégla potyogott ki belőle, hogy már életveszélyes is lehet.

Földeák polgármestere a Délmagyarnak azt mondta, az igazi megoldás nem az átmenő forgalom korlátozása, hanem a híd felújítása lenne. Csakhogy a településnek ennyi pénz nincs. Az építési munkákat 50 millióra becsülik, de a végösszeg ennek akár a duplája is lehet.

Nincs pénz a földeáki híd felújítására

Összedőlhet Csongrád megye első háromöles, boltíves hídja

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top