Szabadidő

Rapalbumot adott le szakdolgozatként a harvardi diák

Obasi Shaw diáktársaival ellentétben nem novellát vagy versciklust adott be a kreatív írás kurzusa záródolgozataként, de rapalbuma így is elkápráztatta a harvardi tanári kart.

Nagyot kockáztatott, de mindent vitt Obasi Shaw, aki a konvencionális megoldások helyett egy rapalbummal végezte el a Harvard kreatív írás képzését. Persze nem akármilyen rapalbumról, hanem értelmiségi rapalbumról van szó, amely egyrészt foglalkozik olyan politikai témákkal, mint a feketék helyzete a kortárs Amerikában, másrészt klasszikus irodalmi hagyományokból is merít, elsősorban a 14. századi Canterbury mesékből.

Rapalbumot adott le szakdolgozatként a harvardi diák

A merész megoldást nemhogy elutasította volna a harvardi oktatói közösség, hanem ünnepelve fogadták: a 20 éves Shaw dicsérettel vizsgázott. Állítólag egyébként az anyukája ötlete volt a rapszakdolgozat, amelyhez a fiú rengeteget kutatott a rap történetéről – az albumot itt meg is lehet hallgatni. 

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top