Szabadidő

Ő Wonder Woman: tudod, kicsoda a Csodanőt alakító Gal Gadot?

Az idei év egyik legjobban várt szuperhősfilmje kétségtelenül az idén júniusban érkező Wonder Woman, vagyis a Csodanő. A címszerepet a nálunk korábban kevésbé ismert Gal Gadot-ra osztották, mi pedig összeszedtük, mit érdemes tudni a leendő izraeli szupersztárról.

Gal Gadot 1985. április 30-án született az Tel Avivtól keletre fekvő Rosh Haayinban, édesanyja, Irit tanár, édesapja, Micael pedig mérnök. A családnak lengyel, osztrák, német, cseh és zsidó gyökerei vannak. Gal, akinek a neve hullámot, családneve pedig folyópartot jelent, eredetileg biológiával szeretett volna foglalkozni, a gimnáziumban pedig aktívan kosárlabdázott. Érettségije után azonban mégis inkább jogot kezdett el tanulni a Reichman jogi egyetemen.

Eközben modellkedéssel is foglalkozott, 18 éves korában megnyerte a Miss Israel szépségversenyt. Ez után húszévesen bevonult az izraeli hadseregbe, a kétéves kötelező katonai szolgálatára. A jogi egyetem első évének elvégzése után elhívták a Quantum csendje című James Bond-film szereplőválogatására, ahol azonban mégsem őt, hanem az orosz Olga Kurylenkót választották a 2008-as film Bond-lányának. 

A Csodanő júniusban érkezik a mozikba (Fotó: Tumblr)
A Csodanő júniusban érkezik a mozikba (Fotó: Tumblr)

Gal Gadot-ra az után figyeltek fel a filmesek, hogy a Maxim című magazinban megjelent egy, az izraeli hadsereg katonanőit bemutató fotósorozat. Ezután a New York Post címlapjára került, 2008-ban pedig megkapta a Bubot című izraeli dráma egyik főszerepét. A nemzetközi filmes körforgásba a Halálos iramban-sorozat negyedik epizódjával került be, Gisele szerepében azóta összesen három filmben tűnt fel Vin Diesel mellett az aszfaltszaggató akciófilmben.

Wonder Woman jellegzetes ruháját már egyszer magára ölthette, amikor feltűnt a 2016-os Batman v Superman: Az igazság hajnala című filmben, a rajongóknak azonban még néhány hetet várnia kell, mire a mozikba kerül a szuperhősök királynőjének szentelt, az előzetesek alapján igen látványos alkotás – amelyben ezúttal nem egy nőt mentenek meg az erős férfiak, hanem éppen fordítva. Gal Gadot a Star Trek filmekből ismert Chris Pine életére fog vigyázni Wonder Womanként. A rajongóknak pedig jó hír, hogy két további filmre is aláírt a DC képregény-birodalmához.

Gal Gadot az életben is Csodanő

Gal Gadot a kifutók világába is vissza-visszatér, a színészkedés mellett ugyanis számtalan cég reklámkampányában vesz részt. 2013-ban az egyik legjobban fizetett izraeli modellként tartották számon, akinél csak a világszerte ismert Bar Refaeli keres többet.

A Csodanő és Kirk kapitány, vagyis Gal Gadot és Chris Pine a tavalyi Comic Con egyik paneljén (Fotó: Getty Images)
A Csodanő és Kirk kapitány, vagyis Gal Gadot és Chris Pine a tavalyi Comic Con egyik paneljén (Fotó: Getty Images)

A színésznő 2008 szeptemberében ment feleségül Yaron Varsano izraeli ingatlanfejlesztőhöz, akivel két gyerekük született: Alma Varsano 2011-ben, Maya Varsano pedig 2017 márciusában. Gal Gadot egyébként az életben is hasonlóan vagány, mint a filmvásznon, ugyanis legszívesebben fekete Ducati Monster S2R típusú motorkerékpárjával közlekedik.

Érdekesség, hogy az általa alakított Wonder Womant tavaly az Egyesült Nemzetek Szervezetének a nők és lányok felemelkedéséért küzdő tiszteletbeli nagykövetévé nevezték ki, elismerve az eredeti Csodanő tévésorozatban a címszerepet alakító Lynda Carter érdemeit is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top