Szabadidő

Marcus Intalex 5 legjobb száma – ismerd meg az elhunyt drum and bass pápa zenéjét!

A napokban elhunyt Marcus Intalex, a drum and bass meghatározó alakja, akit egyébként technós körökben is sokan ismertek Trevino néven. Most öt legjobb számával tisztelgünk a dj emléke előtt.

Május 28-án, vasárnap reggel halt meg Marcus Intalex, (eredeti nevén Marcus Kaye) brit dj, akit elsősorban a drum and bass műfajának úttörőjeként ismert meg a világ, de Intalex emellett technós körökben is népszerű volt, ott Trevino művésznéven pakolta a lemezeket.

Intalex house dj-ként startolt még 1991-ben, és az Egyesült Királyságban az elsők között kezdett el zenélni a drum and bass műfajában. Munkássága a dj-zésen kívül sok más területre is kiterjedt: 1993-ban például dj barátjával, Mark XTC-vel drum and bass zenéket válogattak a Da Intalex című rádióműsorban, majd később Intalex átnyergelt a lemezkiadásra: megalapította a Soul:R, a Revolve:R és a Birdie kiadókat, és producerként is aktívan tevékenykedett egészen haláláig. Jöjjön most a (szerintünk) 5 legjobb száma, amely bebizonyítja, hogy Intalex hatalmas űrt hagy maga után az elektronikus zenei szférában. 

A 5 legjobb szám a drum and bass pápától, Marcus Intalextől 

 

(Marcus Intalex & ST Files – How You Make Me Feel)

Ez a dj egyik legismertebb száma, ezzel futott be még 1999-ben. Jó húzású, klasszikus hangszerekkel megcsavart szolidan lépegetős d’n’b – csak úgy árad belőle a groove! 

Marcus Intalex – Virgo

A Virgo már Intalex egyik későbbi száma, olyan kellemessé, sőt, szinte líraivá teszi a drum and basst, hogy olyat ritkán él az ember!

MJ Cole – Sincere (Marcus Intalex & ST Filmes Remix)

Intalex remixei közül valószínűleg az alábbi szám a leginkább ismert: MJ Cole legnépszerűbb számának izgalmasan megcsavart ikszelgetős d’n’b verziója. 

Marcus Intalex – Jupiter

A Jupiter annyira sejtelmes és komplex, hogy leginkább egy David Lynch-filmben tudnánk elképzelni transzcendentális pittyegését!

Trevino – Eclipse

Említettük, hogy Intalex techno dj-ként is tevékenykedett Trevino néven. Az alábbi szám is bizonyítja, mennyire okosan, hozzáértően nyúlt a zenéhez, magabiztosan mozogva a különböző műfajokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top