Szabadidő

Percek alatt elfogytak a jegyek Ariana Grande manchesteri koncertjére

Nem egészen fél óra alatt elfogytak a jegyek Ariana Grande vasárnapi manchesteri koncertjére, amelyet az amerikai énekesnő a múlt havi manchesteri fellépése végén elkövetett öngyilkos merénylet áldozatainak emlékére és a sérültek megsegítésére szervezett, világsztárokkal összefogva.

Ariana Grande az észak-angliai nagyváros 21 ezer fős rendezvénycsarnokában, a Manchester Arenában lépett fel május 22-én, akkor, amikor a telt házas koncertje után egy öngyilkos merénylő nagy erejű pokolgépet robbantott fel a távozó tömeg közepén. A merényletben 22-en meghaltak, 117-en szenvedtek kórházi ellátást igénylő sebesüléseket. A halálos áldozatok között hét gyerek van, a legfiatalabb egy nyolcéves kislány.

A manchesteri koncert az énekes Dangerous Woman címmel futó világturnéjának része volt, de Ariana Grande ügynöksége a merénylet másnapján bejelentette, hogy a koncertkörutat felfüggesztik. Grande két koncertet tartott volna a londoni O2 arénában is, ezeket a fellépéseket is törölték.

Hatalmas sztárok lépnek fel Ariana Grandéval

Ennek ellenére Grande már nem sokkal a merénylet után megígérte, hogy visszatér Manchesterbe, és ügynöksége a múlt héten be is jelentette az újabb koncertet. A helyszín ezúttal az 50 ezer fős Old Trafford krikettstadion lesz. A jegyárusítás csütörtökön kezdődött, és nem is tartott sokáig: a szervezők szerint 20 perc alatt az összes belépő elfogyott. A most vasárnapi rendezvényre a tragikus véget ért májusi koncert teljes közönsége ingyen belépőt igényelhetett csütörtök délutánig, a fennmaradó jegyeket pedig egységesen 40 fontért (15 ezer forintért) lehetett megvenni.

A One Love Manchester címmel megszervezett koncerten Ariana Grande oldalán fellép Robbie Williams, Justin Bieber, a Coldplay, a Little Mix, a Manchesterben alakult Take That, valamint Katy Perry, Pharrell Williams, Miley Cyrus és Niall Horan is. A fellépők a rendezési költségeken felüli teljes bevételt és a befolyó adományokat a merénylet áldozatainak hozzátartozóit és sérültjeit segítő We Love Manchester nevű alapítványnak adományozzák. Legalább kétmillió font (több mint 700 millió forint) bevételt várnak a jegyeladásokból és az adományokból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top