Szabadidő

Ezen a négy hétvégén a gyalogosoké a Szabadság híd

A nyár négy hétvégéjén zárják le a gépjármű- és villamosforgalom elől a Szabadság hidat, amelyet a gyalogosok, kerékpárosok vehetnek majd birtokba.

A fővárosi önkormányzat úgy döntött, hogy a Szabadság híd június 17–18-án és 24–25-én, valamint augusztus 5–6-án és 12–13-án lesz lezárva – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatóján. Ezeken a hétvégéken szombat hajnali négy órától vasárnap éjfélig lesz lezárva a Szabadság híd a gépjárműforgalom elől.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra elmondta, a biztonsági szempontok elsődlegesek, és felhívta a figyelmet arra, hogy a híd főtartó felső ívére nem szabad felmászni. Emlékeztetett, korábban Tarlós István főpolgármester közölte, ha valaki felmászik a turulhoz, visszavonják a döntést.

Mint mondta, a hídon a lezárást követően nem szeretnének kereskedelmi tevékenységet, “zsibvásárt”. “Az a célunk, hogy a tavalyihoz hasonlóan ez egy szabad tér legyen, akinek van kedve elnyalni ott egy fagyit, vagy leülni és nézni a Dunát, az megtehesse” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top