Szabadidő

Megható videó: siket lány bűvölte el a tehetségkutató mentorait

És nem csak a mentorokat, de a közönséget is. Alig kezdődött el az előadás, már állva tapsolt mindenki. Könnycsordító videó következik.

Simon Cowell és mentortársai egészen rendkívüli előadást láthattak a napokban az America’s Got Talent színpadán. Talán ők maguk sem gondolták volna amikor a 29 éves Mandy Harvey besétált a kulisszák mögül, hogy olyasmit láthatnak, amire a show történetében még nem volt példa.

Mandy nem egyedül érkezett, kísérője, Sarah a mentorok mellett foglalta el helyét, hogy a lány végig jól láthassa őt. Sarah jeltolmács, Mandy ugyanis siket. A lány 18 éves volt, amikor egy betegség következtében teljesen elveszítette a hallását. Akkor már 14 éve zenélt és énekelt, de a hallásvesztés miatt ennek egy időre vége lett. A lány mélypontra került, fel akarta adni, de aztán mégis erőt vett magán.

Eldöntöttem, hogy többet akarok az élettől, mint feladni – mondta. Ezért aztán erőt vett magán és – izommemóriára, a hangok rezgésére és vizuális hangjelzőkre támaszkodva – újra megtanult énekelni.

Mielőtt belekezdett a produkciójába, levette a cipőjét, hogy a zene rezgését érzékelhesse.

via GIPHY

Egy saját szerzeményét adta elő, melynek címe Megpróbálom, és természetesen az élete ihlette.

És amikor énekelni kezdett, szem nem maradt szárazon.

via GIPHY

Egy perccel később már mindenki állva tapsolt.

Nem hiszem, hogy szükség lenne jeltolmácsra ahhoz, hogy értsd, mi történik itt – mutatott körbe a stúdióban Simon Cowell, majd hozzátette: – Én már jó ideje csinálom ezt, de ez volt az egyik legcsodálatosabb dolog, amit valaha láttam és hallottam.

Majd rácsapott az arany gombra, ezzel rögtön az élő show-ba juttatva Mandyt.

via GIPHY

Nézzétek meg a videót, ti sem fogjátok megállni könnyek nélkül:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top