Szabadidő

Kitiltották a focipályáról a nyolcéves kislányt, mert azt hitték, fiú

Hiába focizik évek óta, hiába volt oroszlánrésze abban, hogy csapata a legjobbnak járó címért játszhat, a döntőben végül mégsem lehetett ott. A szülők szerint lányuk vigasztalhatatlan.

Csak azért, mert úgy nézek ki, mint egy fiú, még nem vagyok az” – jelentette ki határozottan a nyolcéves Mili Hernandez az után, hogy éppen külseje miatt tiltották el őt egy focimeccsről a közelmúltban. “Hónapok óta edzett rá a csapatával” – mondta a Buzzfeed Newsnak az omahai kislány bátyja, majd hozzátette, Mili annyira tehetséges, hogy nem is saját korosztályával, hanem a 11 évesekkel játszik együtt.

A múlt hétvégén Mili és csapata egy háromkörös bajnokságon vett részt. Miután csapatával megnyerték az első két mérkőzést szombaton, nagyon várta, hogy bizonyíthasson a harmadik, döntő fordulóban is. Csakhogy vasárnap hiába érkezett időben, mégsem léphetett pályára, méghozzá azért, mert a szervezők meg voltak győződve arról, hogy Mili fiú.

Kitiltották a focipályáról a nyolcéves kislányt, mert azt hitték fiú

A rövid hajam miatt néztek fiúnak, pedig mióta az eszemet tudom, ilyen a hajam” – nyilatkozta sírós hangon a kislány, aki a többiekkel ellentétben azért nem növeszti meg a haját, mert zavarja őt. Mint kiderült, a meccs szervezőit nemcsak a kislány, hanem a szülei is próbálták jobb belátásra bírni. Hiába. “Még a tb-kártyáját is megmutattuk, csak engedjék őt pályára” – mondta a kislány édesapja, Gerardo Hernandez.

Miután a Milivel történteknek híre ment a közösségi médiában, neves focisták jelentkeztek, hogy kárpótolják a kislányt, akinek legnagyobb álma, hogy az iskolái után profi focista lehessen.

Olvass még többet sportoló gyerekekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top