Szabadidő

Elbocsátották a rendőrkutyát, mert túlságosan cuki volt

A fiatal németjuhász ahelyett, hogy ráijesztett volna a zsiványokra, inkább puszikkal halmozta el őket. A rendőrségnél nem maradhatott. Mutatjuk, mit csinál most!

Azóta, hogy elbocsátották a brisbane-i rendőrség kötelékéből, Gavel, a fiatal németjuhász a queenslandi kormányzó birtokán tengeti napjait. A barátságos óriás szerencsére nem maradt sokáig testhezálló munka nélkül, alkirályi kutya lett, akinek elsődleges feladata az, hogy köszöntse a kormányzó vendégeit és a birtokra látogató turistacsoportokat. Mindezt természetesen a pozícióhoz illő egyenruhában.

Gavel mindössze hathetes volt, mikor hozzánk került. Azóta négy egyenruháját nőtte ki, de ami ennél is fontosabb, minden napunkba vidámságot és nevetést csempészett” – mondta a kormányzó kabinetfőnöke, majd hozzátette, Gavel nemcsak a kormányzót, a családját és a személyzetet, de a birtokra látogató vendégeket is azonnal a szívébe zárja.

Kép forrása: Facebook/Governor of Queensland
Kép forrása: Facebook/Governor of Queensland

És épp ez az oka annak, hogy nem lehetett belőle hivatásos bűnüldöző. Pedig egykori kiképzője szerint a marcona külsejű németjuhász nagy reményekkel kezdte meg a kiképzését. “Ha alaposan megnézzük Gavel vérvonalát, azt látjuk, hogy az ősei közül sok rendőr- és rendfenntartó kutya került ki. Bíztunk benne, hogy ő is örökölte a képességet, és hogy büszke tagja lehet a rendőrségnek, de nem így alakult” – mondta a kutyus egykori kiképzője.

Miután bebizonyosodott, hogy Gavel túlságosan barátságos ahhoz, hogy bűnüldöző munkát végezzen, kiképzője megkereste neki azt a munkát, ami Gavel számára a leginkább testhezálló. Így került a Queenslandi kormányzóhoz, aki mára annyira megszerette a csupaszív óriást, hogy el sem tudja képzelni nélküle az életet. “Szívből remélem, hogy sok-sok évet tölthetünk majd együtt” – nyilatkozta a kormányzó a 7 News Brisbane csatornának.

Olvass még többet a rendőrkutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top