Szabadidő

Mostantól egy háromfogásos vacsora közben is segíthetsz az árva kutyákon!

Ki mondta, hogy a hangulatos vacsora és a jótékonykodás kizárja egymást? A Vigyél Haza Alapítvány és a Pasarét Bisztró kezdeményezésének hála, a kettőt egyszerre, egy helyen tehetjük.

A Pasarét Bisztró az első olyan étterem a fővárosban, ahol a vendégek nemcsak a már jól megszokott étlapról rendelhetnek, hanem egy úgynevezett virtuális kutyaétlapról is. Bár elsőre úgy tűnhet, Buksi könnyű reggelijét vagy Bundás és Kormi magyaros kedvenceit nem a saját állatunknak rendelhetjük: az ugyanis, aki a virtuális étlapról rendel, a teljes összeggel gazdátlan, beteg, nehéz sorsú állatokat támogat.

Szarka Mihály a 24.hu-nak elmondta, a rendszer úgy működik, hogy a hely vendégei kiválasztják a virtuális étlapról, mivel szeretnének segíteni, majd a Vigyél Haza Alapítvánnyal minden hónap végén elszámolnak az adományról. Hozzátette, eddig sikeresnek mondható az akció, van olyan vendégük, aki kifejezetten a kutyaétlap miatt érkezik hozzájuk.

Mostantól egy háromfogásos vacsora közben is segíthetsz az árva kutyákon!

Az egyébként, hogy a Vigyél Haza választása erre a bisztróra esett, egyáltalán nem véletlen. Óvári András, az alapítvány alapítója azt mondja, az együttműködésük kutyás barátságon alapszik, a személyes ismeretség kapcsán merült fel, hogy végül itt induljon el a kezdeményezés. “Ez egy kedves dolog, jobb, mintha valaki csak úgy pénzt kérne” – mondja Óvári András, aki elárulta, az alapítvány fő célja a kezdeményezéssel az volt, hogy ahelyett, hogy az 1%-ra várnának, aktívan tegyenek az árva kutyákért.

A Vigyél Haza Alapítvány nyolc éve dolgozik az Illatos úti, árva és sérült kutyák gyógyításáért, örökbefogadási esélyük növeléséért, gyógyításukért. Jelenleg is körülbelül 30-35 kutya van náluk, és évente nagyjából 100 kutyát tudnak örökbe adni. “Ez nem tűnik soknak, de nem arra vagyunk büszkék, hogy sok kutya van nálunk, hanem arra, hogy sokat adunk örökbe.

Képek forrása: Facebook / Vigyél Haza Alapítvány
Képek forrása: Facebook / Vigyél Haza Alapítvány

És hogy milyen menüből választhat az, aki a virtuális kutyaétlapról rendel? Mutatunk néhány példát:

  • Buksi könnyű reggelije,
  • Bundás és Kormi kedvencei magyarosan,
  • Pamacs pazar ebédje és
  • egész napos ínyenc piknikkosár.

Olvass még többet jótékonyságról az NLCafé oldalán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top