Szabadidő

Vadásztársaság akarja betiltani a Samsara fesztivált

A töreki vadásztársaság fúrná meg a jógafesztivált.

Augusztusban harmadjára rendeznék meg a Samsara jógafesztivált, amelyet most a töreki vadásztársaság próbál ellehetetleníteni. 

Czinkoczky Csaba főszervező az Indexnek elmondta: a vadásztársaság elnöke minden erejével azon dolgozik, hogy a szervezők idén már ne tarthassák meg a fesztivált a Siófok melletti Töreki határában található réten, amelyet a rendezők egyébként időközben megvásároltak, így az saját birtokukba került.

Fotó: MTI / Mohai Balázs
Fotó: MTI / Mohai Balázs

A vadászok szerint a fesztiválozók rengeteg szemetet termelnek, a zsivaj épp a szarvasbőgést megelőző hónapban riasztja el a környék vadjait a területről, ráadásul a vizesárkok a környék rókaállományára is veszélyesek. Emiatt több hatóságnál, a siófoki rendőrségen és az ÁNTSZ-nél is feljelentették a szervezőket.

A fesztivál szervezői azt mondták, a szemetet ők gyűjtötték össze, és a környéken eldobált összes szemetet összegyűjtik ilyenkor, nem csak a sajátjukat. Azt sem értik, miért nem hajlandó egyeztetni velük a vadásztársaság, holott többször is keresték őket. Egyelőre úgy készülnek, hogy idén is megrendezik a fesztivált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top