Szabadidő

Enyedi Ildikót és Deák Kristófot is meghívták az Oscart osztó filmakadémiába

Összesen hét magyar filmes kapott meghívást az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémiába. Enyedi Ildikón és a Mindenki rendezőjén, Deák Kristófon kívül többek között Mészáros Márta és M. Tóth Géza filmrendezőt is meghívták.

Rekordnak számító 774 új tagot, köztük hét magyar rendezőt, írót, animációs filmest hívott meg soraiba az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia – hozta nyilvánosságra a remek hírt a Variety. 

Enyedi Ildikót és Mészáros Mártát rendezőként és íróként is meghívták, de az akadémia tagja lehet még M. Tóth Géza filmrendező,az Oscar-díjas Rofusz Ferenc animációsfilm-rendező, Deák Kristóf filmrendező, Udvardy Anna producer és Pataki Éva író is.

A lista további olyan nevekkel bővült, mint a Wonder Womant alakító Gal Gadot, Chris Hemsworth, Riz Ahmed, Adam Driver, Dwayne Johnson, Channing Tatum vagy Kristen Stewart. A Variety kiemeli, hogy ezzel valamivel politikailag is korrektebb lett az amerikai filmakadémia összetétele, mert míg 2015-ben a tagoknak csupán 8 százaléka nem volt fehér színész vagy rendező, addig ez az arány most 13 százalékra nőtt. A nők száma is emelkedett valamelyest a lap számításai szerint.

A teljes listát itt tudod megnézni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top