Szabadidő

Tom Hanks megmutatja a világnak féltett kincseit

Akik figyelmesen követik Tom Hanks nyilatkozatait, tudhatják, hogy a sztár megszállottan rajong az írógépekért. Eljött az idő, hogy szenvedélyét a világnak is megmutassa.

Dokumentumfilm készült azokról a megszállottakról, akik ma is írógéppel gépelnek, sőt nemcsak egy írógépük van, hanem egy csomó. Tom Hanks az egyikük, neki több mint kétszázötven írógépe van otthon, a legtöbb tökéletesen működőképes. A California Typewriter című filmben meg is mutatja a kincseit.

Már az előzetesben is remek mondatok hangzanak el. John Mayer szerint például egy írógép sosem ítéli el az embert, csak szolgál. Sam Shepard színész pedig az emberi kultúra jelenlegi állapotáról elmélkedik az írógépek kapcsán. 

A California Typewritert számos fesztiválra meghívták, augusztus közepén pedig be is mutatják. Persze nem itthon, de az interneten bizonyára hamar elérhető lesz. Ez pont az a film, amit egy bágyadt nyárvégi délutánon megnézünk majd, mert szeretjük Tom Hankset, és szeretjük az írógépeket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top