Szabadidő

Egy medve szájában ébredt a kempingező

A 19 éves férfi azt hitte, csak álmában hallja a recsegő hangokat, aztán elképesztő fájdalomra ébredt.

Az eset egy coloradói nyári táborban történt, ahol a 19 éves Dylan nevű fiatalember oktatóként dolgozik. Most vasárnap hajnalban előbb különös, recsegő-ropogó hangokat hallott, de azt gondolta, csak álmodik. Ezután azonban éles fájdalom hasított a fejébe és amikor kinyitotta a szemét, látta, hogy egy hatalmas fekete medve tartja a fejét a szájában és már húzza is magával, a Glacier View Ranch nevű táborhelyről az erdő felé.

A támadás a Glacier View Ranch egyik táborhelyén történt (Fotó: Tumblr)
A támadás a Glacier View Ranch egyik táborhelyén történt (Fotó: Tumblr)

“Azt hiszem, a recsegő hang a medve foga lehetett, ahogy hozzáért a koponyámhoz – nyilatkozta az áldozat az eset után a CNN-nek. – Megragadott és húzni kezdett, aztán beleharapott a tarkómba és így cibált magával.”

A medvének csak néhány méterre sikerült eljutnia, eddigre ugyanis a tábor munkatársai is felébredtek, és elijesztették a betolakodót. A Dylan nevű férfit – aki egyébként erdei túlélőmódszereket oktat a tábor lakóinak – a támadás után a közeli Boulder egyik kórházába szállították, mondta Jennifer Churchill, a coloradói parkokért és vadvilágért felelős hivatal szóvivője a CNN-nek.

A medve szerencsére csak könnyű sérüléseket okozott a férfinak, állapota stabil. A tábor vezetősége közleményt adott ki. E szerint a menedzsment megtette a szükséges intézkedéseket, hogy a medvét eltávolítsák a környékről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top