Szabadidő

Így örült gazdájának a kutya, amelyet 50-szer lőttek meg a reptéren

Az Er Mao névre hallgató golden retrievernek az volt a bűne, hogy meglógott a ketrecből, amelyben a légitársaság szállította őt.

Alig vártam, hogy a hosszú repülőút után újra lássam a kutyámat. Álmomban se gondoltam volna, hogy bármi baja lehet, ezért teljesen sokkolt, mikor a kezembe nyomták őt magatehetetlenül, véresen” – mesélte Er Mao 23 éves gazdája, Zuo Wei a brit Daily Mail című lapnak.

A férfi elmondta, kutyájával május 24-én utazott Sanghajból Huvanba: a fiatal mérnök ott kapott új munkát, költöznie kellett, és úgy döntött, új otthonába legjobb barátját is magával viszi. A China Eastern Airlines beleegyezett a kutya szállításába, biztosították a gazdit, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, így Er Maót a csomagtérben, a nagyobb csomagokkal együtt juttatták el Sanghajba.

Így örült gazdájának a kutya, akit 50-szer lőttek meg a reptéren

Csakhogy a gyanú szerint a landolás után és az átpakolás közben a kutya kiszabadult a ketrecéből, és kétségbeesetten rohanni kezdett. A biztonsági szolgálat csak úgy tudta megfékezni a rémült állatot, hogy alaposan megkínozták. Vagyis rálőttek. Többször. Gazdája szerint Er Maót végül több mint ötvenszer lőtték meg légpuskával, ami szerinte egyértelműen állatkínzás.

Így örült gazdájának a kutya, akit 50-szer lőttek meg a reptéren

Zuo Wei szavait a röntgenfelvételek is alátámasztják, melyeken többek között az is látszik, hogy lövedék fúródott Er Mao agyába és az egyik szemébe is. Több mint egy hónapot lábadozott, július 18-án pedig egy komoly műtétet végeztek rajta, hogy teljesen meggyógyuljon. A napokban először találkozhatott újra gazdájával, és érthető módon ezt a pillanatot már mindketten nagyon várták.

 

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top