Szabadidő

Cukiságcunami a Veszprémi Állatkertben

Pár nap alatt kilenc kis antiloppal gyarapodott a Veszprémi Állatkert indiai antilopokból álló csapata. A vidám kis gidák már nagyokat ugrálnak a kifutóban.

Néhány nap leforgása alatt kilenc kis indiai antilop született a Veszprémi Állatkertben, így már 27 fős csapat rója a Fejes-völgyi kifutó lankáit, ahol a kis gidák születésük óta láthatók.

Az újszülöttek fejletten jönnek a világra, születésüket követően nem sokkal már képesek futni. A természetben az anyaállatok elrejtik kicsinyeiket, míg azok annyira megerősödnek, hogy egész nap a csapattal tarthassanak. Az állatkertben a fiatalokat a kifutó különböző résziben hagyják, és rendszeresen visszajárnak hozzájuk. 

Az indiai antilopok jellemzően nagyobb csapatban élnek, melynek élén a domináns bak áll. Csak a hím egyedek viselnek csavaros szarvat, ennek hossza elérheti a 60 centimétert is, és igazán impozáns megjelenést kölcsönöz az állatoknak. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top