Szabadidő

Áll a bál Kínában: lökdöste és dobálta a pandakölyköket az egyik gondozó

Az esetről készült biztonsági kamerás felvétel kikerült az internetre is, és azóta vírusszerűen terjed. A kommentelők többsége szerint az, ami a felvételen történik, állatkínzás.

Meglehetősen nagy port kavart az a biztonsági kamerás felvétel, ami a híres chengdui pandatenyésztő és kutatóközpontból szivárgott ki a napokban. A videón, ami a hozzátartozó leírás szerint július elején készült, az látszik, ahogy az egyik gondozó többször is indulatosan rángatja, sőt, mi több, még dobálja is a ragaszkodó kölyköket, akik láthatóan mindenáron szeretnének a közelében maradni.

Mióta a felvétel kikerült az internetre, hatalmas a felháborodás a kínai netezők körében. És nem csak azért, mert a panda az ország egyik leghíresebb szimbóluma, amit sokáig a kihalás fenyegetett. A hozzászólók többsége szerint semmilyen állat nem érdemli meg azt, hogy így bánjanak vele. Pláne nem a kölykök. “Azok ott a felvételen védtelen pandabocsok az isten szerelmére! Ha valakinek nincs türelme kölykökkel bánni, ne menjen gondozónak” – háborgott az egyik kommentelő.

Áll a bál Kínában: lökdöste és dobálta a pandakölyköket az egyik gondozó

Az esettel kapcsolatban nyilatkozott a felvételen szereplő gondozó is: Guo Jingpeng azt mondta, önvédelemből bánt úgy a bocsokkal, ahogy. Szerinte a felvételen nem látszik, de a bocsok közül az egyik etetés közben többször megkarmolta és meg is harapta őt. “Belemélyesztette a fogait a kezembe, amikor újra megpróbálta, ellöktem őt magamtól. Ez látszik a felvételen is” – idézi a férfit a BBC brit hírportál.

Áll a bál Kínában: lökdöste és dobálta a pandakölyköket az egyik gondozó

Guo hozzátette azt is, nem érti az emberek felháborodását: “A kommentelők azzal vádolnak minket, hogy nem szeretjük a pandákat, pedig ez nem igaz. Éppen azért választottam ezt a hivatást, mert mindennél jobban tisztelem és szeretem ezeket az állatokat. Az, ami a felvételen látszik egy ösztönös önvédelmi reakció. Mindenki így cselekedne, ha egy nála jóval erősebb állat megharapná.

Állatkínzás vagy sem? Szerintetek? A videót itt tudjátok megnézni! 

Olvass még többet a pandákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top