Szabadidő

Megtalálta egy kislány Arthur király kardját

Egy rozsdás kardot talált nyaralása alatt egy tóban a 7 éves Matilda, pont abban a tóban, ahová a legenda szerint Arthur király kardját, az Excaliburt dobták be a legenda szerint.

Egy hetet nyaralt Matilda Jones és családja az angliai Cornwall megyében, amikor a hétéves kislány egy nála is nagyobb fémdarabot talált a Dozmary Pool nevű tóban strandolás közben. Az édesapja azt hitte, hogy csak egy darab kerítés, de kiemelve a vízből egyből látszott, hogy a rozsdás vasdarab maga az Excalibur, Arthur király legendás kardja.

A legenda szerint miután Arthur király meghalt a camalanni csata után, egyik lovagja, Sir Bedivere dobta az Excaliburt a Dozmary Pool tóba. A kardot elkapta a Tó Hölgye, majd eltűnt a karddal együtt a vízben.

Matilda apukája persze nem hiszi, hogy kislánya az igazi Excaliburt találta volna meg. Szerinte a kard legfeljebb 20-30 éves, és filmes kellék lehetett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top