Szabadidő

Hamarosan letarolja a Karib-térséget Irma, a hurrikán – videó

Már biztos, hogy az elmúlt évszázad legdurvább vihara vár a Karib-szigetek lakóira, akik közül egy ember máris életét vesztette az Irma névre keresztelt hurrikán miatt, ami már vészesen közelít a szigetek felé.

Úgy számolnak a meteorológusok, hogy az Irma névre keresztelt hurrikán közel 300 km/órás sebességgel éri majd el a Karib-térség szigeteit, először Antiguát, Barbudát, majd Puerto Rico és a Dominikai Köztársaság következik. Az Egyesült Államok is készül, a floridai Key West városának lakosságát már most evakuálták.

A BBC beszámolója szerint a Karib-szigetek lakói minden vizet és tartós élelmiszert felvásároltak a boltokból, melyek polcai már most üresek. A lap úgy tudja, Donald Trump szükségállapotot hirdetett Floridában, a Virgin-szigeteken és Puerto Ricóban is, ahol a hírek szerint már meghalt egy 75 éves férfi a hurrikánra való készülődésben.

Az Irma hurrikán útját nem lehet pontosan megjósolni, így elképzelhető, hogy nem éri el az Egyesült Államok partjait. Ha mégis eléri, akkor 1851 óta először támad a kontinensre két 4-es erősségű hurrikán egy szezonon belül.

Egy héttel ezelőtt a Harvey névre keresztelt hurrikán miatt több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát Texasban. Egyáltalán nem megnyugtató az sem, hogy kialakulóban van a következő trópusi vihar is, amely a José nevet kapta. José a hét második felében forgathatja fel a karib-tengeri szigetek térségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top