Szabadidő

Elhagyná a lelketlen Corvin-negyedet a Gólya Presszó

Nem csak a jelenlegi épület fizikai korlátai miatt költöznének, nem tudnak kapcsolódni az átalakult Corvin-negyed lelketlenségéhez sem.

A Facebookon tette közzé a Gólya Presszó, hogy új helyet keresnek Budapesten. Több ok miatt szeretnék elhagyni a jelenlegi, VIII. kerületi Bókay utcai épületet.

Egyrészt kinőtték a mostani ingatlant, gyakran naponta többször át kell rendezniük a bútorokat, hogy ebédeltetés, filmklub, koncert, gyereksarok is lehessen. Ezeket szeretnék úgy megoldani a jövőben, hogy egymás mellett elférjenek.

Az egyre több vendég miatt is nagyobb épületre van szükségük. A több látogató és az épület akusztikája miatt gyakoribbak a lakossági panaszok. Olyan helyre költöznének, ahol nem zavarják a lakókat, és emiatt nincs meg annak a veszélye, hogy korlátozzák a nyitva tartásukat.

Ilyen helyet keres a Gólya Presszó:

  • 600-800 négyzetméteres,
  • van kertje,
  • legalább egy nagy tere koncerteknek, rendezvényeknek,
  • van sok kisebb tere bokszedzésnek, műhelyeknek, napközinek és próbateremnek,
  • nem lakóházak sűrűjében fekszik,
  • lehetőleg a 8. vagy 10. kerületben található, esetleg kicsit messzebb.
 

A bejegyezésben arról is írnak, hogy a Bókay utcába költözésükkor egyik céljuk az volt, hogy a Gólya egy befogadó közösségi és kulturális találkozópont legyen, ahol kapcsolatot és szövetségeket építenek a közvetlen környezetünkkel is.

Ugyanakkor a Corvin-negyed kiépítésével egy olyan fényűző környezet alakul ki körülöttünk, aminek sivárságához és lelketlenségéhez nem tudunk kapcsolódni.

Hozzáteszik, hogy nem tudják, és nem is akarják a szolgáltatásukat az újonnan megjelenő igényekhez igazítani, ezért szükségszerűnek érzik, hogy a korábbi lakókat követve őket is kiszorítsák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top