Szabadidő

Rendkívül ritka, hófehér zsiráfot vettek videóra

Igazi szavannai szellemeket filmeztek le Kenyában. A különleges állatok nem albínók, bár a bőrsejtjeik nem termelnek pigmentet.

A zsiráfok alfajainak más és más a mintázata: a maszáj zsiráfnak például olyan foltjai vannak, amelyek tölgyfalevélre hasonlítanak, míg a Rotschild-zsiráf bőrét nagy, barna pacák borítják, amelyeket vékony, halvány csík körvonalaz.

A Treehugger most egy olyan zsiráffajról számolt be, amelynek egyedei szinte szellemként közlekednek a szavannán, mert teljesen fehérek. A rendkívül ritka állatokat csak néhányszor sikerült lencsevégre kapni.

Ez is érdekelhet Omo a vadonban: mint citrom a szenespincében Megnézem

Fehér zsiráfok csupán Tanzániában és Kenyában bukkantak fel, megjelenésükről először 2016-ban számoltak be. A videón látható anyát és borját Kenyában filmezték le.

Fehérségüket a leukizmus nevű genetikai módosulás okozza. A bőr sejteji náluk sem termelnek pigmentet, ám az albinizmussal ellentétben a lágyabb szövetek, mint például a szem, igen. Ezért nem vörös a szemük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top