Szabadidő

Nehezen lehet BKK-jegyet venni Peseterzsébeten

Több tízmillió forintos kárértékű rongálás ért két pesterzsébeti BKK-automatát, amelyeket a cég új helyszíneken állít fel, ahol remélhetőleg nem verik szét őket az utasok.

Megírta az Index, hogy leszereltek két BKK-automatát Pesterzsébeten, mert szemtelenül lopták belőlük a pénzt. A BKK finomított a portál értesülésén, közlésük szerint több tízmillió forint értékű kárt okoztak ismeretlenek az automatákban, ezért szállította el azokat a BKK.

Aggodalomra semmi ok, az automaták hamarosan visszakerülnek a városrészbe, igaz, nem pont oda, ahol eddig álltak. A jegy- és bérletkiadó automatákat a Mártírok útja és a Temesvár utca kereszteződésében lévő 99-es busz megállójából, illetve az Orsolya utca és a Pacsirta utca sarkán található 123-as busz megállójából vitték el. A megjavított gépek közül egyet a a XX. kerületi Tátra téren állítanak fel újra, míg a másik eszköz új helyszínéről zajlanak az egyeztetések.

Budapesten jelenleg 360 darab BKK-automata működik, a bankkártyás fizetések aránya közelít az 50 százalékhoz, ezért nem lehet csak bankkártyás fizetési módra átállítani a gépeket. A készpénzes jegyvásárlásra nagy szükség van a jelek szerint, viszont egyesek pont emiatt szeretik fosztogatni a BKK-automatákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top