Szabadidő

Ők ma Hollywood urai, és most mind egy filmben játszanak

Tom Hanks, Harrison Ford, Leonardo DiCaprio, Daniel Craig és Cate Blanchett egy filmben. Hogy mi ez? Hát a Spielberg című dokumentumfilm, amelyet mindjárt bemutatnak.

Steven Spielberg ma Hollywood egyik legbefolyásosabb alakja. Nemcsak rendezőként, hanem producerként és stúdióvezérként is meghatározó figura. Ő és a generációjába tartozó rendezők, Francis Ford Coppola, George Lucas, Martin Scorsese megváltoztatták Hollywoodot a hetvenes-nyolcvanas években. Persze azóta egy csomó minden változott, de az általuk kidolgozott formanyelv és hangütés tulajdonképpen a mai napig érezhető a legtöbb hollywoodi produkción.

Spielbergről már készültek portréfilmek, az HBO mostani produkciója viszont különlegesebbnek és alaposabbnak tűnik azoknál. A fő vonzereje az, hogy nemcsak a nyilvánosságot egyébként kerülő alanya szólal meg benne, hanem azok a sztárok is, akiket a leadben kiemeltünk. Mellettük pedig Coppola, De Palma, Scorsese, Ralph Fiennes, kár is tovább sorolni.

Az HBO GO-n október 8-tól lehet megnézni Susan Lacy dokumentumfilmjét, a csatorna pedig október 12-én tűzi műsorra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top