Szabadidő

El nem hinnéd, hol lehet majd 2020-ban Forma–1-es futam

Izgalmas Forma–1-es pályának ígérkezik a 2020-as világbajnokság lehetséges helyszíne, ahol a versenyzők két hídon is áthajtanának, és a pályának része lenne a Parlament megkerülése is. Információk szerint Koppenhága előrehaladott tárgyalásokat folytat a Dán Nagydíj ügyében.

A Motorsport.com értesülései szerint a versenypálya a dán főváros, Koppenhága központjában terülne el, így a versenyautók elszáguldanának a Parlament előtt is, illetve áthajtanának két hídon. A hírek szerint a versenypálya tervezésében a korábbi Forma–1-es versenyző, Jan Magnussen is segédkezik, a pálya vonalvezetését a bakuihoz hasonlítják.

A projektet a dán kormány, a királyi család, valamint Koppenhága önkormányzata is támogatja, noha a verseny megvalósulásához privát forrásokra lesz szükség.  A Dán Nagydíjjal kapcsolatos hírekre reagálva a Forma–1 sajtófelelőse a Motorsport.com-nak azonban nem fogalmazott egyértelműen: „Kaptunk és kapunk is számos javaslatot a különféle promóterektől, akik szívesen rendeznének Forma–1-es versenyt.”

Dánia egyébként soha nem volt része a Forma–1-es világbajnokságnak, habár 1961-ben és 1962-ben két, világbajnokságon kívüli F1-es versenynek is otthont adott. Előbbit Stirling Moss, utóbbit Jack Brabham nyerte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top