Szabadidő

Gryllus Dorka nyolcvanezerért adja el magát

Kijött az előzetes A hentes, a kurva és a félszemű című kosztümös thrillerhez.

A hentes, a kurva és a félszemű megtörtént esetet, egy brutális gyilkossági ügyet dolgoz fel: 1925-ben Léderer Gusztáv és korábban prostituáltként dolgozó felesége megölték Kudelka János hentest, a testét pedig feldarabolták. Szász János filmje azt meséli el, mi történt a három ember között.

A hentes, a kurva és a félszemű, Gryllus Dorka (forrás: Big Bang Media)

Gryllus Dorka és Hegedűs D. Géza A hentes, a kurva és a félszemű című filmben (forrás: Big Bang Media)

Az előzetes stílusos, film noirokat idéző thrillert ígér, amelyben mindenki meg van őrülve Gryllus Dorka karakteréért, főleg a hentes, akit Hegedűs D. Géza játszik. Már az első képsorokból egyértelmű, hogy a színész komolyan vette a feladatot, és alaposan meghízott a szerep kedvéért. Így nemcsak 2017-ben, hanem 2018-ban is kerülhet egy fekete-fehérben fényképezett, kopasz és kövér főhős a magyar filmekbe (idén Rudolf Péter nézett ki hasonlóan az 1945-ben). Ne menjünk el szó nélkül a Léderert játszó Nagy Zsolt külleme mellett sem: ő sebhelyet és röhejes frizurát visel.

A hentes, a kurva és a félszemű világpremierjét október 18-án tartják Belgiumban, a genti filmfesztiválon. Itthon január 25-én kerül a mozikba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top