Szabadidő

Váratlan látogatója volt az állatkerti fókának

Az oregoni állatkert gondozói nem akármilyen meglepetéssel szolgáltak a Gus nevű oroszlánfókának. Szerencsére a különleges esetről fotó is készült, így most mindannyian együtt olvadozhatunk.

Különleges képet tettek közzé az Oregon Zoo munkatársai, amelyen az látható, hogy egy fiatal elefánt csodálkozva nézi Gust, az oroszlánfókát.

Chendra az elefántlány csodálkozva nézi a furcsa lényt, aki Gus, az oroszlánfóka (Fotó: Oregon Zoo)

A kép valójában még 2007-ben készült, de ez semmit sem von le a cukiságfaktorából. Az ázsiai elefántlányt Chendrának hívják, imádja, ha gondozóival korán reggel, az állatkert megnyitása előtt körbesétálhat egy kicsit.

Michael Dunham, az állatkert szóvivője elmondta, hogy a képet nem manipulálták, az a valóságot ábrázolja. Igaz, azt is hozzátette, hogy azóta már nem sétáltatják az elefántokat az állatkertben, ami nagyon szomorú. Reméljük, Gus nem túl bánatos, de legalábbis nagyobb mennyiségű hallal kompenzálták.

Az elefántok egyébként szerepelnek a veszélyeztetett fajok listáján, az orvvadászat és az élőhelyüket fenyegető építkezések miatt. Ezért az Elephant Reintroduction Foundation nevű szervezet idén augusztusban meghirdette az első elefánt világnapot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a hatalmas állatok szomorú helyzetére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top