Szabadidő

Magyar film tarolt a katalóniai filmfesztiválon

A korábbi fesztiválsikerek után A Jupiter holdja most a Sitgesben megrendezett filmfesztivál fődíja mellett a legjobb effektek díját is elnyerte.

A katalóniai Sitgesben 50. alkalommal megrendezett nagy presztízsű filmfesztiválon a fődíjat és a legjobb effektek díját is elnyerte a Jupiter holdja, rendezőjét, Mundruczó Kornélt pedig különdíjjal is kitüntették a hétvégén – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

A fantasztikus filmek legnagyobb fesztiválja 255 alkotás felvonultatásával, Guillermo del Toro, Susan Sarandon, William Friedkin, Dario Argento, Udo Kier, Johnnie To és Mundruczó Kornél részvételével ünnepelte 50. születésnapját.

A katalóniai filmünnep Mundruczó Kornélt rendezői munkássága elismeréseként Time Machine díjával tüntette ki péntek este, majd szombaton bejelentették, hogy a versenyprogramban szereplő A Jupiter holdjáért a magyar rendező veheti át a fesztivál fődíját és a legjobb effektekért járó trófeát is.

A Jupiter holdja, amelynek májusban Cannes-ban tartották a világpremierjét, és amelyet 45 országban vásároltak meg a helyi forgalmazók, világszerte kiemelkedő sikerrel szerepel a nemzetközi filmversenyeken. Az elmúlt hetekben Norvégiában, Belgiumban, Franciaországban, Macedóniában és Grúziában is rangos díjakkal jutalmazták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top