Szabadidő

Kiszabadult kifutójából a pécsi állatkert egyik oroszlánja

Csak pár pillanatig élvezhette a szabadságot a Pécsi Állatkert egyik oroszlánja, amely – kihasználva egyik gondozója figyelmetlenségét – kisurrant egy pillanatra a kifutóból. A kalandban sem a látogatók, sem az oroszlán nem sérült meg.

Néhány napja kisétált a kifutójából a Pécsi Állatkert egyik oroszlánja – számol be a hírről a Pécsma. A lap szerint a nagymacskának azért volt lehetősége kitekinteni a kifutón túli világba, mert az elkülönítő ajtaját az egyik gondozó munkája végeztével nyitva hagyta.

Az állatkert igazgatója szerint remekül vizsgázott az általa bevezetett biztonsági protokoll, így az oroszlán pár lépés és néhány perc után már újra a kifutójában volt, sértetlenül. Az egy éve bevezetett biztonsági intézkedések szerint állatszökés észlelése esetén minden munkatársnak kötelessége azonnal a vezetőt riasztani, a területet biztosítani, és a többi ember és saját testi épségének garantálása mellett, lehetőség szerint az állatot követni.

A felelőtlen dolgozót elbocsátották.

A Pécsi Állatkertben azóta van új igazgató és új protokoll, miután két éve egy farkas megszökött az állatkertből, majd bevette magát a mecseki rengetegbe, ahol felkutatták, és az állatkert akkori igazgatója kilőtte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top