Szabadidő

Csak a jövő héten tér vissza a napsütés

Felhős, esős hétvége lesz, az október 23-i megemlékezéseknél is kell majd az esernyő.

Szombaton a köd ritkul, a legtöbb helyen fel is oszlik, eközben északnyugat felől növekszik a felhőzet. A legtöbb felhő az északi, északkeleti megyékben lesz, arrafelé a délutáni órákban kisebb eső, zápor előfordulhat, máshol hosszabb időre is kisüt a nap, a legtöbb napsütés a délnyugati, déli megyékben várható. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható. Késő estére 9, 14 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Vasárnap többnyire erősen felhős ég mellett elsősorban a délkeleti, keleti megyékben számíthatunk néhány órás napsütésre. Ugyanakkor nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Kora délután délnyugaton elered az eső, majd az intenzív csapadékzóna kelet felé terjed tovább, késő este már a Tiszántúlon is várható csapadék. Délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunától keletre mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon viszont északira fordul és megerősödik a szél, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Hétfőn, október 23-án túlnyomóan borult lesz az ég. Főként a nap első felében várható eső, zápor, több helyen számíthatunk kiadós mennyiségű (> 20 mm) csapadékra. Az erős északi szelet a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Kedden javul az időjárás, csökken a felhőzet, majd gomolyfelhős idő várható néhány órás napsütéssel. Néhány helyen futó zápor előfordulhat. Az erős északi szelet olykor viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top