Szabadidő

Túl magas bér szítja a feszültséget a jegyvizsgálók között

Bérfeszültség támadt a fővárosi jegyellenőrök között, mert az újonnan felvett segédjegykezelők majdnem annyit keresnek, mint aki már legalább 10 éve a cégnél van.

Még februárban alapította meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt.-t (BKÜ), ide szervezték át a közlekedési társaság jegyellenőreit és az ügyfélszolgálati munkatársakat.

A BKÜ most segédjegyellenőröket keres, akik 150 ezer forintos nettó fizetést kapnak, ez pedig bérfeszültséget szít a dolgozók között. A Népszava úgy tudja, a már több mint 10 éve jegyvizsgálóként dolgozó munkatársak keresete csak néhány tízezer forinttal magasabb ennél.

A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke felszólította a BKÜ vezérigazgatóját, hogy a kialakult helyzet miatt emelje meg az érintett jegyellenőrök bérét a bérfeszültségek elkerülése érdekében.

Hasonló bérfeszültség alakult ki nemrég a BKV-s buszsofőrök között, akiknek sorai közé nettó 200 ezer forint kezdőfizetésért toboroznak új munkavállalókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top