Szabadidő

Betegnek tettette magát a rafinált kutya, hogy otthon tartsa gazdáit

És bejött neki!

„Most már egészen biztosak vagyunk benne, hogy a mi kicsi Sullynk aznap csak tettette, hogy beteg” – mondta a Buzzfeed News amerikai hírportálnak a kutyus gazdája, Kennady Longhorst. A 22 éves nő, aki 25 éves férjével él utah-i otthonukban, elmondta, mielőtt elindult volna munkába, arra lett figyelmes, hogy kedvencük, Sullivan furcsán krákog-köhög.

Kutya, rafinált,

Kép forrása: Kennady Longhurst

„Olyan volt, mintha fuldokolna, ami, lássuk be, nagyon megijesztett. Azonnal hívtam a férjemet, hogy Sully rosszul van, és míg vártam, hogy hazaérjen, annak olvastam utána, hogyan lehet újraéleszteni egy kutyát.” Kennady azt mondja, az addig lehangolt Sully férje érkeztével teljesen feldobódott: ugrándozott, csóválta a farkát, labdázott. „Mintha teljesen rendben lenne, leszámítva azt a csúnya köhögést.”

A fiatal nő úgy döntött, aznap délután inkább otthon marad – csak a biztonság kedvéért – Sullyval. Akinek addigra már semmilyen tünetei nem voltak. Hanem másnap, mikor a fiatal nő ismét munkába indult volna, Sully újra köhögni kezdett. „Otthonról dolgoztam, de közben bejelentkeztem az állatorvosunkhoz is. Tudni akartam, mi baja a kutyámnak.”

Az orvos számos lehetséges okot látott a tünetek mögött, többek között bakteriális fertőzést és kennelköhögést, ám a tesztek végül azt mutatták, Sullynak kutyabaja. „Az orvos elmondta, a kutyák néha szimulálnak, hogy ezzel különleges bánásmódot vagy extra jutalmat csikarjanak ki gazdájukból. Biztosak vagyunk benne, hogy itt is ez történt.”

Kép forrása: Kennady Longhurst

Kennady szerint kedvencük az évek során rájött, hogy gazdái különösen sokat foglalkoznak vele, ha furcsán vagy szokatlanul viselkedik. Esetleg beteg. És nem Sully az egyetlen. A pár története alatt rengeteg gazdi jelentkezett, aki átélt már hasonlót. „A kutyám minden este úgy csinál, mintha jött volna valaki hozzánk, ugatja az ajtót, míg fel nem állok és meg nem nézem. Mindezt azért, hogy megszerezhesse a legjobb helyet a kanapén” – írta egyikük.

Egy másik hozzászóló pedig azt írta le, hogy kutyája egyszer szabályosan rosszul lett, mikor nem volt hajlandó bevenni a gyógyszereit. „Visszatartotta a lélegzetét, de annyira, hogy elkékült. Azonnal rohantam vele az orvoshoz, aki mikor elmondtam, miért jöttünk, kinevetett. Mondta, hogy a kutya az egészet direkt csinálta, hogy ne kelljen lenyelnie a gyógyszert.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top