Szabadidő

Életfogytig tartó alkoholt ígér egy kínai cég

Az akcióval a világ legnagyobb forgalmú bevásárlónapját népszerűsítették, egy komolyabb tévé áráért bárki élete végéig úszhat a szeszben.

A kínai Alibaba a világ egyik legnagyobb online plázája, van itt minden, a kamu okosórától a vízálló laptopon át Steve Jobs életnagyságú viaszmásáig. A céget vezető Jack Ma nemrég az alábbi parádés belépővel jelent meg a vállalat dolgozói számára rendezett partin. Ennek a hírhez semmi köze, de a videót vétek lenne kihagyni.

Szóval az Alibaba néhány éve életre ügyesen rárepült a minden év november 11-én megrendezett szinglik napjára. Ezt az anekdoták szerint kínai egyetemisták hívták életre, még a kilencvenes években, afféle anti-Valentin-napként. Ilyenkor saját maguknak vásároltak különféle ajándékokat, hogy ezzel enyhítsék magányukat.

Az Alibaba lecsapott a lehetőségre, hogy így próbálja felpörgetni az online vásárlásokat. Ez igen zajos siker lett: míg 2013-ban még hat órára volt szükség, hogy a vásárlók tízmilliárd jüant (közel másfélmilliárd dollárt) költsenek az oldalon, tavaly ennek a számnak az eléréshez mindössze hét (!) percre volt szükség. 2016-ban egyébként összesen több mint 17 milliárd dollárt költöttek az Alibaba vásárlói egyetlen nap alatt.

Erre az alkalomra eszelte ki a következő akciót egy kínai cég: a november 11-i dátumra utalva 11 111 jüanért, vagyis körülbelül 450 ezer forintért életfogytig tartó készletet kínál alkoholból. Sajnos ki kell ábrándítanunk azokat, akik már látják maguk előtt a francia pezsgővel vagy skót viszkivel feltöltött fürdőkádat, az akció ugyanis kizárólag a baijiu nevű rizspálinkára vonatkozik, amelynek alkoholtartalma bőven meghaladja a 40 százalékot.

Ennyi pénzért a cég 33 vásárló számára biztosítja, hogy minden hónapban 12 üveg baijiu-t szállít ki nekik, egészen halálukig. Sőt, ha a vásárlástól számított öt éven belül szenderülnek jobblétre – ami ennyi alkohol elfogyasztása esetén szinte borítékolható –, az örök pálinka jogát át is örökíthetik valamely családtagjukra. A cég egyébként a szinglinapon kívül is kínál hasonló szolgáltatást, csak éppen jóval drágábban: az örök rizspálinka az akción kívül 99.999 jüanba kerül, ami azt jelenti, hogy több mint négymillió forint az ára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top