Szabadidő

Meghipnotizál a high tech pingpongasztal – videó

Szó szerint egészen új megvilágításba helyezi az asztaliteniszt egy új fejlesztés, amelynek segítségével a sport valóságos videojátékká alakul át.

Egyelőre a londoni Bounce Ping Pong központjában lehet közelebbről megismerkedni a Wonderball nevű asztallal, azonban nem lennénk meglepve, ha az ötletes újdonság hamarosan megjelenne Európa más nagyvárosaiban is.

A Wonderball lényege, hogy a pingpongasztal felett elhelyezett projektor segítségével látványos vizuálokat lehet vetíteni az asztallapra, amelyek ráadásul még a labda mozgására is reagálnak.

Lehet szó egyszerű mintákról, amelyek látványosabbá teszik a játékot, de lehet akár egészen új típusú pingpongot is játszani, például a társasjáték-táblára emlékeztető hatszögletű rácsháló segítségével, amelyben minden cellának más-más a pontértéke. Amelyiket eltaláljuk a labdával, annyi pontot kapunk ütésenként. De van olyan játékmód is, ahol különféle figurákat kell „levadászni” a labda segítségével.

Sőt, a Wonderball újraértelmezi a többszemélyes játékot is, és megmutatja, hogy a lakótelepek betonasztalai körül zajló forgózások után is van még élet. Így a high tech asztalon lehet akár egyszerre több meccset is játszani, hosszában és keresztben egyaránt.

A Bounce Ping Pong kilenc Wonderball asztallal várja az érdeklődőket, a szolgáltatás pedig máris annyira népszerű, hogy 2018 elején további helyszíneken is terveznek nyitni hasonló termeket.

A projektorokkal megtámogatott sportélmény egyébként nem csak a pingpong rajongói számára érhető el, készítettek például olyan mászófalat, ahol kapaszkodás közben még különböző feladatokat is végre kell hajtani – a megjelenítésről a project mapping technológia gondoskodik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top