Szabadidő

Furcsa dolgokat művel, korántsem tökéletes az új iPhone

Nem elég, hogy nem bírja a hideget a kijelzője, recseg-ropog a hangszórója is, ha feljebb tekerik rajta a hangerőt. Szégyen ez egy olyan csodatelefontól, mint az iPhone X.

Az új iPhone-nal kapcsolatban már korábban is felmerült probléma, mert a kijelzője alacsony hőmérsékleten szó szerint lefagy. Ezt egy szoftveres frissítéssel orvosolni fogja a cég, ám az egyelőre nem világos, hogy miként fognak egy másik problémát is kezelni. 

Egyre több felhasználó panaszkodik ugyanis arra, hogy nagyobb hangerőn recsegnek az új iPhone X-ek hangszórói – írja a 24.hu. Egyes júzerek szerint ez a kellemetlen mellékhatás csak akkor jelentkezik, ha maximumra tekerik a hangerőt, de mások szerint már 50 százalékos hangerőn sem tiszta a készülékből érkező hang. 

Az érintettek szerint szinte mindenféle hangfájlnál tapasztalni a jelenséget, így például hangfájlok lejátszásakor, híváskor, videólejátszáskor, vagy csak amikor csörög a mobil.

Még nem tudni, hogy szoftveres vagy hardveres hiba állhat a dolog mögött, az Apple egyelőre nem reagált hivatalosan. Korábban egyes iPhone 8- és iPhone 8 Plus-tulajdonosok is jelentettek hasonló problémát, amit az iOS 10.0.2-es frissítéssel sikerült javítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top