Szabadidő

Négy órát vonatozott, pedig csak a Nyugatiból akart Kőbányára eljutni

Csak 15 percet szeretett volna spórolni Zoli, aki a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közti távon a metró helyett vonatot választotta. Döntése következménye az lett, hogy négy órát zötykölődött az országban kétszáz kilométeren keresztül Szolnokig és vissza.

Zoli rendszeresen utazik vonattal a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között, ám ami hétfőn történt vele, arra ő sem számított. Az Utazómajomnak megírt történetből kiderül, hogy a 15 perces útból négyórás országjárás lett.

Hétfőn egy Budapest határában történt baleset borította az aznapi menetrendet, így a vonatok kerülőutakon közlekedtek. Amikor Zoli felszállt a kiírás szerinti legközelebb induló, Kőbánya-Kispestet is érintő járatra semmi sem utalt arra, hogy a vonat kerülőúton közlekedne. A menetrendhez képest 22 perc késéssel el is indultak. Az utastársak zsörtölődéséből kiszűrődő információkból tudta meg Zoli, hogy a vonat kerülőúton megy, kihagy néhány megállót. A kalauztól azt is megtudta, hogy az első megálló Szolnok.

„Miután felocsúdtam, jeleztem a vasutasnak, hogy bizony nem megyek Szolnokra, és kértem, hogy intézkedjen, hogy a vonat álljon meg valahol, még Budapest területén. A hölgy közölte, hogy ez nem lehetséges, annak ellenére sem, hogy ez rajtam kívül többeket kellemetlenül és váratlanul érint, a következő megálló Szolnok lesz. Egy pillanatra felmerült bennem, hogy meghúzom a vészféket, ám a várható negatív következmények miatt az ötletet hamar elvetettem.”

Így kénytelen volt végigülni az utat Szolnokig, majd egy Záhony felől érkező sebesvonat 21 perces késésének hála csak 10 percet kellett várakozniuk a Tisza-parti megyeszékhely vasútállomásán.

Zoli este hatkor fejezte be a munkát és szállt fel a vonatra a Nyugatinál és este tízre már otthon is volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top