Szabadidő

Medve üldözött egy nőt Szovátán – videó

Az utcán vett üldözőbe egy medve egy szovátai nőt, aki egy magánház udvarára futott be a nagyvad elől, így menekült meg. A nem mindennapi jelenetet videóra vette egy biztonsági kamera.

Nemcsak Hargita és Brassó megyékben, hanem a Maros megyei Szovátán is rendszeresen randalíroznak a medvék. A hatóság csak három mackó jelenlétét ismeri el, a helyiek kicsivel többet számoltak össze. A kilövési tilalom alatt álló medvék rendszeresen megjelennek Medve-tó partján fekvő városban, ahol élelem után járnak, kukákat borogatnak, és nem riadnak meg, ha emberrel találkoznak.

A Főtér beszámolója szerint a hét elején egy nőt kergetett meg medve, az asszony a nagyvad elől egy magánház udvarán talált menedéket, így kerülve el a közvetlen találkozást. Az életéért futó asszony menekülését a ház biztonsági kamerája is rögzítette.

A szovátaiak szerint legalább húsz medve jár be a településre, de a hatóságok szerint „csak” három medvéről van szó. Az illetékesek tudnak a problémáról, és jelezték is a minisztérium felé, de az még nem adta meg az engedélyt a medvék kilövésére vagy elköltöztetésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top