Szabadidő

Újra jár a vonat Pozsony és Győr között

Csaknem tízéves szünet után, decemberben újra indul a rendszeres vasúti személyszállítás a Pozsony Ligetfalu-Rajka-Győr vonalon.

A Pozsony Ligetfalu-Rajka-Győr érintett vonalon december tizedikén indul újra a vasúti személyforgalom tíz év után, mindkét irányba együttvéve tíz vonat jár majd naponta, többségük a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején. A járatokat a magyar-osztrák GySEV üzemelteti majd.

Pozsony Ligetfalu állomásról illetve odáig közlekedő járatok a Pozsony Ligetfalu-Hegyeshalom szakaszon személyvonatként közlekednek majd, vagyis minden megállóhelyen megállnak. A vonatok egy része Hegyeshalomtól Győrig illetve vissza gyorsított járatként közlekedik. Ezeknek a járatoknak az érkezési időpontjait úgy időzítették, hogy az utasok számára lehetővé tegyék a közvetlen csatlakozást a Budapest irányába közlekedő, illetve az onnét érkező gyorsvonatokra és Intercity járatokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top